Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

INTO passion | Marzec 28, 2024

Scroll to top

Top

No Comments

Lodziarnia DYI Ice Dream zachwyci dzieci, dorosłych i influencerów

Lodziarnia DYI Ice Dream zachwyci dzieci, dorosłych i influencerów
Paulina Grabara

Od teraz nie tylko jedzenie loda jest przyjemnością – w Arkadii powstała Gelateria Ice Dream, gdzie młodsi i starsi mogą stworzyć własnego loda. Zabawa dla całej rodziny gwarantowana, a przy tym piękne zdjęcie na Instagram gotowe.

LRM_EXPORT_178246803958376_20190804_153452656

 

Różowo-niebieskie lody o smaku jednorożca, niebieskie lody migdałowe czy lody o smaku waty cukrowej. Do tego miliony kolorowych jadalnych dekoracji – są srebrne kuleczki, rurki, owoce jak jeżyny czy borówki amerykańskie. Są karmelizowane orzeszki i lukrowane  biszkopty. Są gwiazdki, kulki, serduszka, misia. Czy to będą najlepsze lody w Warszawie? Jedno jest pewne – odrobina fantazji i stworzymy najpiękniejszego loda, jakiego jedliśmy w życiu. Mimo, że ja nie jem słodyczy to wraz z 3-letnią córką i mężem bawiłam się wyśmienicie.

Krok pierwszy – należy wybrać wafelek. Są kształty tradycyjne i przypominające miseczki, są też mniejsze i większe kubeczki plastikowe. Następnie możemy prosto z maszyny nałożyć wybrany smak. Poza wspominanymi smakami, które z pewnością zachwycą dzieciaki, znajdziemy też bardziej tradycyjne opcje. I weganie znajdą coś dla siebie.

Krok drugi – dekorujemy. Tu nawet we mnie obudził się mały artysta – brokatowe kuleczki, wiórki czekolady i kolorowe gwiazdki, kulki i wreszcie rurki, biszkopty i ciasteczka. Chciałoby się wszystko zmieścić, ale część “błyskotek” zostawiamy na następny raz.

Składniki, z których wytwarzamy nasze lody trudno znaleźć w Polsce, dlatego lwią część sprowadzamy bezpośrednio z Włoch. Dzięki temu możemy zaoferować całą paletę niespotykanych smaków i kolorów. Dodatki takie jak: kuleczki z jadalnego brokatu, świeże owoce, wiórki czekolady czy kolorowe posypki zamieniają nasze lody w tworzone własnoręcznie dzieła sztuki. Aż prosi się, by na koniec zrobić zdjęcie i pochwalić się znajomym – tłumaczy Jakub Szeliga, który razem z żoną założył lodziarnię Ice Dream.

Krok trzeci – płacimy. Cena zależy od tego, ile waży ostateczna porcja. Koncepcja „self service ice cream” przybyła z Włoch, gdzie stoiska tego typu cieszą się dużą popularnością. W Polsce jest to nowość, a otwarta lodziarnia jest pierwszą tego typu w stolicy. Czemu nikt tego wcześniej nie zrobił? Przecież to oczywiste, że najlepsze lody muszą powstać przy choć częściowym naszym udziale, bo tylko my znamy swój smak.

Poza lodami można tutaj napić się także świeżo wyciskanych soków oraz popularnych rodzajów kawy.

Lodziarnia to też wyjątkowo Instagramowe miejsce – wystarczy spojrzeć na zdjęcia.

Gelateria Ice Dream znajduje się na I piętrze CH Arkadia.

 

0808-2019-010390578341270126352

 

0808-2019-015589277555488072019

 

LRM_EXPORT_178347363411258_20190804_153633202

 

0808-2019-014925177823926806355

 

 

 

Submit a Comment