Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

INTO passion | Kwiecień 20, 2024

Scroll to top

Top

No Comments

STYLISH PAPER wiosna 2022

STYLISH PAPER wiosna 2022
Paulina Grabara

Ten numer pojawił się z małym opóźnieniem, bo gdy nadeszła wojna, nie miałam serca zajmować się pisaniem o podróżach. Ale nadszedl czas, gdy poczułam potrzebę zrobienia STYLISH’a dla siebie i dla Was, I tak wiosenny numer zabiera nas w podróż – na początek na Ukrainę.

Cześć, nazywam się Paulina. Jeśli masz ochotę być na bieżąco, zapraszam Cię na: FB intopassion, IG intopassion.pl.

Możesz też stać się częścią STYLISH PAPER (Gazety w formacie A3, którą wydaję KLIK po więcej informacji) i intopassion – jeśli MASZ OCHOTĘ OTRZYMAĆ NOWY NUMER STYLISH PAPER, wesprzyj projekt na patronite.pl/intopassion.

 

Wraz z wybuchem wojny zdałam sobie sprawę, że mimo, że Ukraina jest tak blisko i tyle dobrego o niej słyszałam, nigdy nie znalazłam czasu, by ją zobaczyć. Nie dotarłam do Łwowa, ani do Kijowa, a jedynie na ukraińskie lotnisko w drodze do Bangkoku. Los chciał, że noc spędziłam w jakimś podkijowskim miasteczku, bo samolot był opóźniony. Jak piękna jest Ukraina? Na okładce wiosennego numeru znajdziecie moją rozmowę z Anyą Ozerchuk, fotografką modową z Kijowa, która wraz z nastaniem wojny nie opuściła miasta, a schroniła się w bunkrze, gdzie dokumentowała bową codzienność mieszkańców Kijowa. Jej zdjęcia obiegły cały świat.

str.

 

Postanowiłam zapytać też podróżniczki: Karolinę (@travelizing) i Zuzę (@nierozpakowani) oraz urodzoną na Ukrainie Anię, założycielkę marki NINIco, o ich wspomnienia z Ukrainy. Oto Kijow, Odessa, Karpaty i jezioro Pisochne widziane ich oczami.

str.2

 

Dokąd uciec, by się zregenerować wiosną? Jakie miejsca polecamy na wiosenny weekend albo dłuższy wypad? Zajrzyjcie koniecznie na strony STYLOWE MIEJSCA.

str.3

str.4

str.5

str.6

 

Lubicie jadać w restauracjach w hotelach, w których się zatrzymujecie? Ja przyznam, że mam różnie – są takie restauracje w hotelach, które uwielbiam, ale są takie, do których zaglądam tylko podczas śniadania. Czy różni się restauracja hotelowa od restauracji w hotelu opowiadają ekspertki od marketingu i sektora HoReCa z ponad 11-letnim doświadczeniem, Agnieszka Borek i Marta Panfil. Dzięki Dziewczynom poznajemy też 2 wyjątkowe koncepty restauracji w hotelach na świecie.

str.7

 

Na rozkładówce prawdziwa uczta kulinarna i podróżnicza. Najpierw zapraszam Was na wywiad z Filipem, Głodnym Świata, a na stronie obok na pierwszy tekst Filipa do STYLISH PAPER Smaki Oaxaki.

str.8

str.9

 

Z gorącego Meksyku przenosimy się na wulkaniczne Lanzarote. Wyspa jest zdecydowanie moją ulubioną wśród Wysp Kanaryjskich, a uroku dodaje jej lokalny architekt krajobrazu i artysta nierozerwalnie związany z Lanzarote – Cesar Manrique. Poznajcie nasze ulubione miejsca w subiektywnym mini przewodniku.

str.10

str.11

 

Ostatnia część wiosennego wydania to tradycyjnie przegląd polskich marek modowych, beauty oraz design.

str.12

str.13

 

Przedstawiam Wam też nowe miejsce, które stworzyłam z koleżanką Sylwią Dębicką – THANK YOU POP UP. który znajdziecie na II piętrze w domu handlowym MYSIA3. W naszym koncepcie znajdziecie polskie marki modowe, niezwykłą ceramikę, ekologiczne kosmetyki i świecę oraz strefę VINTAGE.

str.15

 

Ostatnia strona – już tradycyjnie została przygotowana wraz z domem handlowym MYSIA3. Tym razem zapraszamy Was na wiosenne inspiracje.

str.16

 

Submit a Comment