Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

INTO passion | Grudzień 2, 2016

Scroll to top

Top

No Comments

Amerykańskie wegańskie BROWNIE

Amerykańskie wegańskie BROWNIE
intopassion

Czy brownie bez mleka, jajek i masła może być pyszne? Zdecydowanie tak! Ewa z bloga Ciastka z kremem pokazuje, jak w prosty i szybki sposób przygotować nasze ulubione brownie.

Składniki (na dużą prostokątną formę o wymiarach 21×30 cm)

2 szklanki mąki

2 szklanki cukru

3/4 szklanki kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka soli

1 szklanka wody

1 szklanka oleju

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)

1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

Przygotowanie

Rozgrzewamy piekarnik do 175°C, formę wykładamy papierem do pieczenia.

W misce mieszamy wodę z mąką. W osobnym naczyniu mieszamy cukier, kakao, proszek i sól. Mieszamy zawartość obu misek, następnie dodajemy olej, kawę i wanilię, wszystko dokładnie łączymy (radzę użyć do tego celu miksera, mieszaninę mąki i wody naprawdę trudno ręcznie wymieszać z czymkolwiek).

Przekładamy masę do formy, pieczemy 25 do 30 minut, aż powierzchnia ciasta będzie matowa.

Ciasto jest bardzo wilgotne i klejące (takie ma być), dlatego radzę się wstrzymać z wyjmowaniem z formy i krojeniem, do całkowitego wystygnięcia.

Do brownie świetnie pasuje masło orzechowe – wystarczy wyłożyć kilka łyżek na powierzchnię ciasta przed pieczeniem.

Więcej na: http://www.ciastkazkremem.com

FacebookTwitterPinterest

Submit a Comment