Kilka słów o kulinarnych smakach Elizy Mórawskiej
Eliza Mórawska to obecnie najsłynniejsza blogerka kulinarna. Jej blog White Plate przyciąga codziennie szeroką rzeszę odbiorców. Każdy przepis opatrzony jest ciekawą historią i pięknym zdjęciem. Już od samego patrzenia nabieramy apetytu…
Kiedy pomyślała Pani sobie – będę kiedyś gotować?
Zawsze gotowałam
Skąd zrodził się pomysł na prowadzenie bloga?
Kiedy urodziła się moja córka, a ja spędzałam dużo czasu w domu
Czy podróże są inspiracją kulinarną?
Zdecydowanie tak
Często Pani podróżuje?
Tak, podróżuję dość systematycznie
Będąc w podróży jak najlepiej poznać lokalną kuchnię?
Znaleźć taksówkarza, zaprzyjaźnić się z nim i zostać zaproszonym na obiad w domu
Który kraj pod względem Kuchni jest Pani najbliższy? Którą kuchnię lubi Pani najbardziej?
Marokańską
Jakie smaki przywiozła Pani z ostatniej podróży? Nowe przepisy, potrawy? Co najbardziej Panią zachwyciło?
Sernik marmurkowy z Barcomi’s Deli w Berlinie
Jakby miała Pani wybierać z kulinarnej mapy świata, która kuchnia najmniej Pani odpowiada? Czy są potrawy, których Pani nigdy już nie spróbuje?
Nie przepadam za ciężkimi, niedoprawionymi daniami. Tłustymi, przekombinowanymi. Nigdy jednak nie mówię nigdy.
Ulubiony przyprawa, co jest idealnym dopełnieniem Pani dań – zarówno tych słonych jak i słodkich?
Szafran, kardamon, wanilia
Czy ma Pani swoją ulubioną restaurację na świecie?
Le Gavroche w Londynie. Uczta dla ciała i duszy.
Gotowanie – to obecnie pasja, czy też praca?
Jedno i drugie
Wszystkie zdjęcia pochodzą z bloga White Plate
O White Plate można też przeczytać: Słodkie na papierze
Submit a Comment