Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

INTO passion | Grudzień 4, 2016

Scroll to top

Top

No Comments

Przegląd WIOSENNEGO MENU!

Przegląd WIOSENNEGO MENU!
WARSAW state of mind

Wiosna to inspiracja na wielu płaszczyznach – modowych, architektonicznych, florystycznych, ale głównie kulinarnych. Naturalnym jest, że po zimie organizm domaga się młodych warzyw i owoców podanych w prostej, lekkiej formie. Jak na te potrzeby odpowiadają warszawskie restauracje i ich menu? SPRAWDZILIŚMY!

MOMU.gastrobar po raz kolejny udowadnia najwyższą jakość! Zawitaliśmy do restauracji z zamiarem spróbowania panini jednak zapachy kuchni odczuwalne wewnątrz wzmożyły nasz apetyt i pokusiliśmy się o ofertę lunchową czyli lasagne z wątróbką i warzywami w zestawie z minestrone classico i jogurtem z mandarynką oraz granolą! Danie wprost rozpływało się w ustach!

Wierzbowa 11

 

 

 

Sol y Sombra to doskonale oddająca hiszpański charakter restauracja, która zachwyca nas podczas każdej wizyty. Zamawiając bakłażana zapiekanego pod kozim serem i szynką Serrano przyglądamy się wystrojowi tak charakterystycznemu dla południowych wnętrz. Kolory, ozdobniki i obrazy niemalże przenoszą nas do słonecznej Hiszpanii. A smak potrawy kolejny raz rozkochuje nas w sobie!

Grzybowska 2/16

 

 

Restauracja Ambasada to świątynia wege dań w samym centrum Warszawy! Urzeka nas nie tylko przepiękne wnętrze, ale przede wszystkim zróżnicowana karta z potrawami opisanymi w taki sposób, że najchętniej zamówilibyśmy i spróbowali wszystkiego! Jednak po dłuższym namyśle decydujemy się na lunch, a w nim krem z pomidorów, kotleciki quinoa z czerwonej fasoli z frytkami z batata. Było pysznie!

Foksal 1

 

 

Włoska wiosna w Warszawie? Ristorante San Lorenzo to połączenie włoskich smaków z polską gościnnością. Miłośnikom wiosennych smaków polecamy spaghetti ze świeżymi pomidorami, selerem i płatkami parmezanu!

Al. Jana Pawła II 36 

 

 

Adżapsandali to potrawa, która zawróciła nam w głowie. Przygotowywana ze świeżych warzyw zapiekanych z serem owczym zamówiona przez nas w Restauracji Rusiko zapadnie nam w pamięci na bardzo długo! Naszym zdaniem to jedna z najlepszych ofert wiosennego menu w Warszawie!

Al. Ujazdowskie 22

 

 

Szczere Pole to restauracja, która doskonale przygotowała swoje menu na wiosnę! Prym wiodą sałatki i desery owocowe. Wszystkie dania przygotowywane są z naturalnych produktów – za co dodatkowy plus zwłaszcza, gdy chcemy wybrać się na obiad z dziećmi. Nas uwiodła przemiła obsługa, a tarta owocowa podana z szałwią, serkiem mascarpone i owocami do dzisiaj spędza nam sen z powiek!

Majdan 80c

 

 

 

 

FacebookTwitterPinterest

Submit a Comment