Banjaluka – najlepsza bałkańska kuchnia w bliżej nieokreślonej okolicy
„Stawiam swoje kotlety jagnięce przeciwko wszystkim kotletom w tym mieście”.
Jeśli nas nie znasz, to wiedz, że od 13 lat gościmy na mapie gastronomicznej Warszawy. W tak zwanym między czasie przenieśliśmy się z Mokotowa do Centrum Warszawy.
To z czego czerpiemy to barwne, zróżnicowane, wciąż nieodkryte Bałkany.
Pyszna kuchnia otwarta do późnego wieczora, muzyka na żywo każdego dnia tygodnia, coniedzielne animacje to powody, za które nasi goście cenią nas najbardziej.
Jeżeli jednak zdążyliśmy się już poznać, to na pewno jadłeś kotleciki jagnięce autorstwa naszego szefa kuchni – Olafa Michalczyka, który mówi dziś z uśmiechem na twarzy: „Stawiam swoje kotlety jagnięce przeciwko wszystkim innym kotletom w tym mieście”.
Trudno też żebyś nie znał szarlotki Pani Kasi, czy sernika Pani Ani, które absolutnie rozwalają system.
Regionalna rakija, chorwackie i słoweńskie wina, piwo prosto z Bośni też zapewne nie są Ci obce.
Jeżeli tak jest, to jesteśmy przekonani, że niedługo zobaczymy się ponownie.
Banjaluka, ul. Szkolna 2/4, Warszawa
tel. 22 828 10 60
www.banjaluka.pl
Facebook.com/BANJALUKA.WWA
Instagram: @banjaluka_warszawa
Submit a Comment