Jadąc ostatnio na rowerze jechałam pod górę. Dużo machania nogami, strumienie potu. Nogi absurdalnie kręcą się jak w kołowrotku, a ja stoję ciągle w miejscu. Czy na pewno stoję? Nie! Jeszcze chwila. Jadę z górki, wiatr ochładza twarz – nagroda za ciężką jazdę. No i tak to jest z tą pasją. „Raz na wozie, cztery razy pod…”
Uwielbiamy różnego rodzaju diety i często próbujemy różnych nowości żywieniowych. Ostatnio nowym trendem okazała się dieta bezglutenowa. Z jednej strony jest to pewna moda, z drugiej natomiast modyfikacja zbóż powoduje podwyższenie zawartości glutenu, który okazuje się być bardzo szkodliwy dla większości osób. Postanowiliśmy poszukać restauracji które serwują dania bezglutenowe, a oto nasz efekt.
Koniec września i początek października to w Monachium największe święto browara. Oktoberfest bo o nim mowa to festiwal który odbywa się regularnie od 1810 roku.
Przyjechał do Warszawy na zaproszenie firmy Knorr. Najmłodszy w historii kucharz, który otrzymał 3 gwiazdki Michelin, zaaprobował innowacyjny produkt Knorra – bulionetkę i został jej twarzą.
#VERONA #SUMMER IN AUTUMN #SUNNY WEATHER #ANCIENT AMPHITHEATRE #ARENA #ROMANS #GIULIETTA #CITY OF LOVE #OLD TOWN #AMAZING BUILDINGS #GREAT ITALIAN FOOD