Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

INTO passion | Kwiecień 30, 2024

Scroll to top

Top

Ostatnie Newsy

FONTELUNGA – niebo w toskańskim Foiane della Chiana

lipca 23, 2013 |

Paolo (Rzymianin) i Phillipe (Londyńczyk) przeprowadzili się z Chelsea, aby rozpocząć nowe życie. Mieli założenie, aby stworzyć przyjazny mały hotel z relaksującą atmosferą i usługami na najwyższym poziomie. Read More

Każdy może zamieszkać w Toskanii

lipca 22, 2013 |

Ela Białkowska jest fotografką, zajmuje się sztuką współczesną. Od 20 lat mieszka we Włoszech, swoje miejsce znalazła, gdzieś na zielonych wzgórzach Toskanii, w kamiennym domu sprzed 1000 lat. – Lubię to moje podwójne życie, z jednej strony światowe, z drugiej, tu na wsi – mówi.

Read More

Jak zmienić swoje życie – wywiad z Paolo Kastelec, współwłaścicielem Fontelunga Hotel & Villas

lipca 21, 2013 |

Paolo jest właścicielem FONTELUNGA Hotel & Villas. Wraz ze swoim mężem Philippe postanowili zmienić swoje życie – porzucić Londyn i przenieść się do Toskanii. Kupili dom i stworzyli kameralny hotel z doskonałą obsługą. Read More

LOOK OF THE WEEK – CHŁODNE LETNIE DNI

lipca 19, 2013 |

Nawet latem zdarzają się chłodniejsze dni, a przede wszystkim wieczory. Wtedy jak najbardziej mile widziane będą jesienne elementy stylizacji. Read More

W toskańskiej posiadłości Le Fontanelle.

lipca 19, 2013 |

Właścicielka ma 82 lata i stworzyła dom, do którego zaprasza przyjaciół z całego świata. W kameralnej atmosferze w posiadłości Le Fontanelle (nazwa wzięła się od starych fontann, które są teraz częścią hotelu) można poczuć smaki i zapachy toskańskiego domu.

Warszawska Praga

lipca 18, 2013 |

Praska część stolicy przybiera nowe formy działalności kulturalnej. To właśnie tu powstają najlepsze kawiarnie, bary, czy kluby muzyczne. Tu klimat przedwojennej Warszawy łączy się z designerskimi lokalami, urokliwymi kawiarniami i nowoczesnymi klubami. Te miejsce trzeba odwiedzić!

Read More

INTOtaste: PROSCIUTTO CRUDO

lipca 18, 2013 |

Pochodzi z Włoch i łączona jest z regionami Friuli lub Emilia. Prosciutto Crudo inaczej nazywaną Szynką Parmeńską wytwarza się z mięsa świni albo dzika. Jej delikatne mięso powstaje w procesie suszenia, który zająć może od dziewięciu miesięcy do dwóch lat.

Read More

Antiq Palace hotel & Spa – uroczy jak sama Ljubljana

lipca 17, 2013 |

Mały hotel zlokalizowany w uroczym pałacyku. Za ciężkimi drzwiami, grubymi murami znajduje się dość minimalistyczne wnętrze. Do tego urokliwe podwórka – ogródki z meblami ogrodowymi oraz pałacowe wnętrza pokoi z ciężkimi drewnianymi meblami.

Read More

INTOcities: Ljubljana/Słowenia

lipca 16, 2013 |

Kraj zamieszkuje około 2 milionów ludzi a sama Ljubljana położona jest pośród górskich wzniesień z centrum, które wyznacza stare miasto, przecięte rzeką Ljubljanicą. To tutaj koncentruje się życie mieszkańców.

Read More