Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

INTO passion | Styczeń 18, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Smaki Polski #2

Smaki Polski #2
intopassion

Restauracja, kawiarnia, bar … Co decyduje, czy chcecie wrócić do danego lokalu? Zdrowe i smaczne jedzenie, aromatyczna kawa? A może właściciel lub szef kuchni, który rozmawia z gośćmi czy barman zabawiający rozmową? Dla nas ważny jest też wystrój lokalu, sposób podania i atmosfera. A jak do tego dochodzą inne atrakcje, jak wspólne granie w gry planszowe czy rozmaite warsztaty, to lubimy jeszcze bardziej.


W tej edycji SMAKI POLSKI skoczymy nad morze i w Bieszczady, będziemy w Lublinie i w Zakopanem. Jak zawsze zaprezentujemy też warszawskie restauracje – wszystkie łączą jednak wspaniali ludzie, którzy je tworzą, a także wysokiej jakości produkty, dzięki którym powstają w nich najsmaczniejsze potrawy.

 

ORZO/ WARSZAWA

ORZO to naturalnie gościnna miejska przestrzeń i przepyszna kuchnia. Pełna zdrowych składników! Poczuj się wygodnie – zrelaksuj się, posłuchaj muzyki i złap oddech w miejskim zgiełku. Wszystko w pozytywnym środowisku! Po pięciu wspaniałych latach tworzenia miejskiej atmosfery przeszliśmy naturalną metamorfozę. Wnętrze ORZO wypełniliśmy roślinami oczyszczającymi powietrze. To nasz sen o zielonej Warszawie!
www.orzo.pl

orzo

 

 

RESTAURACJA LOFT/ WARSZAWA

Międzynarodowy team, pod czujnym okiem Szefa kuchni skomponuje dla ciebie danie, w którym zaklęte zostały smaki każdego z kontynentów. Odważnie, nie mniej rozsądnie łączymy tradycję z nowoczesnością, kuchnię azjatycką z śródziemnomorską, podkreślając tę niezwykłą fuzję szczyptą polskiego akcentu.
www.facebook.com/LoftRestauracja

loft1

 

 

ZNAJOMI ZNAJOMYCH/ WARSZAWA

Znajomi Znajomych to idealne miejsce do kultywowania oraz zawierania nowych znajomości. Trzy sale, w każdej niepowtarzalny klimat. Wspaniała kuchnia łączy europejskie smaki z autorskimi przepisami, a gorące dania serwowane są do zamknięcia lokalu. Bogate kalendarium wydarzeń: warsztaty, koncerty oraz imprezy klubowe. Zależy nam, aby czas spędzony u “Znajomych” był pełen pozytywnych wibracji.
www.znajomiznajomych.waw.pl

zz1

 

 

DRUKARNIA/ ŁODŹ

W drukarni skosztujemy wypiekanych na miejscu bagietek – w towarzystwie kawy będą idealnym śniadaniem. W porze obiadowej możecie wybierać spośród wielu sałatek, steków i past. Na wieczorną kolację warto zamówić lampkę wina a do tego chleb z dobrą oliwą, bruschette, czy kanapkę z rozbefem!
www.lodz-drukarnia.pl/pl/lodz/

drukarnia 2

 

 

GUGA SWEET & GUGA SPICY/ GDAŃSK

Kawiarnia i restauracja w Gdańsku prowadzona przez grupę przyjaciół. Właściciele cenią sobie ekologiczne produkty, slowlife i slowfood. Stawiają na lokalnych dostawców i sezonowość. W SWEET znajdziecie pyszne ciasta bez cukru, wegańskie desery, bezglutenowe frykasy i znakomite świeże koktajle. W SPICY – tajską zupę, dynię pieczoną w sosie kawowym i kozi ser z puree z buraka.

www.gugafood.pl

GUGA

 

 

KARDAMON/ LUBLIN

Najlepszy tatar w Lublinie. Poza tym swietnie przyrządzony żurek (z kiełbasą i borowikami) i idealnie upieczona kaczka z chrupiącą skórką. W menu znajdziemy też bardziej egzotyczne smaki – polecamy bulion orientalny z owocami morza czy krewetki na sposób filipiński (z czosnkiem i chilli).
www.kardamon.eu

kardamon

 

 

PRZECHOWALNIA MARZEŃ BISTRO/ MIKOŁAJKI

Jeśli zatrzymacie się w Przechowalni Marzeń będzie to Wasza Śniadaniownia – jeśli nie to koniecznie wpadnijcie na pyszną kawę lub sobotnie granie; będą warcaby, chińczyk, karty
i kości. Pachnie tu ciastem, wystrój sprzyja relaksowi, a właściciele podzielą się ciekawymi historiami.
www.przechowalniamarzen.com/bistro

przechowalnia marzen

 

 

RESTAURACJA HALKA/ ZAKOPANE

Tuż przy Krupówkach, w budynku hotelu Aries, mieści się wyjątkowa Restauracja Halka. Tradycja Podhala splata się tu z nowoczesnością. Menu stanowią autorskie dania Szefa Kuchni Michała Lelka, bazujące na świeżych, lokalnych produktach w ciekawych połączeniach smakowych. Warte polecenia są też aromatyczne mięsa serwowane na gorącym łupku skalnym. www.halkazakopane.com

DSC_2510

 

 

CHATA WĘDROWCA/ WETLINA

Chata dla wędrowców spragnionych smacznego jedzeniaw Bieszczadach. Właściciel i szef kuchni ma swój specjał – naleśniki gigant z jagodami (bardziej przypomina racucha), certyfikowany jako Bieszczadzki Produkt Lokalny. Reszta menu jest zmienna i wypisana na tablicy. Wszystkie danie łączą wysokiej jakości składniki i tradycyjny sposób ich przygotowania.
www.chatawedrowca.pl/karczma-bieszczady

chata wedrowca

 

Zapraszamy też do poznania restauracji z pierwszej części SMAKÓW POLSKI

Smaki Polski #1

Submit a Comment