Cooking classes: Sałata z krewetkami, mango i miętą
Zastanawiacie się czy pyszne dania które kosztujecie w restauracjach można przygotować w domu? Zdecydowanie tak. Wspólnie z restauracją Papaya postanowiliśmy pokazać wam błyskawiczne przepisy na szybkie i dobre dania. Zaczynamy od lekkiej przekąski – sałatka z krewetkami, mango i miętą!
Sałatka z krewetkami, mango i miętą to idealna propozycja na szybki lunch, który bez problemu możecie przygotować w domu. Kilka składników i aromatyczny sos własnej produkcji – nie ma nic lepszego niż orzeźwiająca i lekka sałatka!
PRZEPIS
Składniki:
Mango średniej wielkości 2 szt
Krewetki średniej wielkości 24 szt
Sos:
Sok z cytryny 2 łyżki
Sos rybny 2 łyżki
Cebula czerwona 1 szt
Szczypior 0,5 pęczka
Świeża mięta 10 listków
Świeża kolendra 15 listków
Przygotowanie:
Krewetki gotujemy ok. 2 minut w osolonej wodzie z odrobiną kolendry. Mango kroimy w długie, cienkie paski. Siekamy cebulę, szczypior, mięte, kolendrę i dodajemy sos rybny i sok z cytryny. Następnie mieszamy mango z krewetkami i powstałym sosem. Całość wykładamy na liść sałaty.
Voilà!
Czytaj także:
Submit a Comment