Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

INTO passion | Grudzień 9, 2016

Scroll to top

Top

No Comments

Cooking classes: Zupa Tom Kha Kai

Cooking classes: Zupa Tom Kha Kai
intopassion

Kolejna odsłona Cooking classes. Prezentujemy prosty i bardzo szybki przepis polecany przez restaurację Papaya na zupę Tom Kha Kai.

PRZEPIS 

Składniki:

Udko z kurczaka 1 szt

Mleko kokosowe – 0,5 l

Filet z kurczaka – 0,4 kg

Pieczarki – 4 szt.

Trawa cytrynowa – 1 szt.

Sos rybny – 4 łyżki

 

Przygotowanie: 

Zagotować 1,5 litra wody. Do wrzątku wrzucić udko z kurczaka i gotować ok. 20 min. Następnie udko wyjąć. Do gotującego się wywaru dodać kurczaka, pieczarki i gotować ok. 10 min. Następnie dodać sos rybny, trawę cytrynową, mleko kokosowe i gotować przez kolejne 5 minut. I Voilà!

 

 

Czytaj także:

Cooking classes: Sałata z krewetkami, mango i miętą

FacebookTwitterPinterest

Submit a Comment