Kiedy tak teraz rozmyślam kreśląc w głowie słowa, widzę, że moja pasja nie wzięła się znikąd. Każda myśl rodzi się i tworzy z marzeń gdzieś głęboko schowanych w sercu. Szczerze powiedziawszy tak naprawdę nie jestem pewien czym jest moja pasja i jak ją zakreślić żeby precyzyjnie opisać to co mnie otacza – wszystkie uczucia, od radości pełnej spełnienia aż po smutek czy zniechęcenie. Fascynujące jak wiele kryje się w robieniu czegoś co jest tak ważne, to jest jak przelewanie swojego życia w zupełnie inny świat.
Tym razem wybieramy się w kulinarną podróż po Indiach. Nie da się ukryć, że Warszawa otwarta jest na oryginalne smaki. Dlatego prezentujemy nasze TOP5 indyjskie restauracje.
Miasto utworzone w XIX wieku jako kurort dla wyższych klas łączy w sobie wiedeńskie dostojeństwo ze śródziemnomorskim krajobrazem. Długa na 12 kilometrów promenada nadbrzeżna sprzyja spacerom, a zielone parki i fontanny stanowią idealne tło dla willi z okresu fin de siecle.
Życia na granicy to egzystowanie w policentrycznym świecie. Powódź i przesunięcie koryta rzeki Rio Grande skomplikowały i tak problematyczną granicę między Stanami a Meksykiem. Świetny tekst w New Yorkerze. W The Guardian wskazówki jak robić dobre zdjęcia jesienią, którą Albert Camus określił jako drugą wiosnę, podczas której każdy liść jest kwiatem.
‚Nic wielkiego nie powstało bez pasji’. Cytat Hegla znajdziemy na pierwszej stronie pięknie wydanej broszury. Stancija Meneghetti kontynuuje lokalną tradycję związaną z produkcją wina i oliwy, która jest zwyczajem w Istrii od czasów romańskich.