Pizza time – tour po stolicy
Szukając pizzy idealnej odnaleźliśmy kilka miejsc na mapie Warszawie, koło których nie można przejść obojętnie będąc fanem włoskich placków. Szukaliśmy świetnego ciasta, wysokiej jakości składników, a także w niektórych przypadkach innowacji
PIZZA BOYZ
Nowość na warszawskim rynku pizzerii, znajdująca się na Solcu malutka restauracja przyciągnęła nas niestandardowymi smakami i innowacją. Czy próbowaliście kiedyś pizzy z mango, granatem i krewetkami lub o smaku zestawu z McDonalda? Pewnie nie, dlatego zachęcamy do spróbowania! Miłośnicy słodkości znajdą także coś dla siebie – pyszny Sluttie Brownie z mlecznej czekolady z Oreo, słynnymi gwiazdeczkami, czy M&M’sami skradnie Wasze serca.
zdj: https://web.facebook.com/Pizzaboyzpl/?fref=ts
LA TOMATINA
Najlepsza włoska kuchnia w Warszawie – oczywiście bardzo subiektywnie. Świetne dania kuchni włoskiej – a pizza wspaniała! Jest dostępna zarówno w lunchu (!), jak i w normalnym menu restauracji. Cieniutkie ciasto, świetnej jakości włoskie produkty, skropiona lekko oliwą smakuje genialnie! Wszyscy kochający ostre smaki zakochają się w Pizza Diavola – jej składniki idealnie się ze sobą komponują i tworzą świetną całość. Na Diavoli znajdziecie włoskie pikantne salami, świeże pomidory, peklowana czerwona papryka, ostre papryczki jalapenos, oliwa chilli, oliwa czos- nkowa, ser parmigiano reggiano.
zdj: https://web.facebook.com/La-Tomatina-178498048891814/?fref=ts
CUDA NA KIJU
Lokal idealny na spotkanie z przyjaciółmi latem, świetna lokalizacja, spory ogródek z widokiem na Muzeum Narodowe oraz świetna pizza! Tak ten lokal nie tylko słynie z ogromnego wyboru piwa, ale także z rewelacyjnego włoskiego placka. Ciasto jest cieniutkie, a składniki najwyższej jakości, starannie dopasowane. Nam przypadła do gustu margherita ze świeżą bazylią i włoską mozzarellą i polana delikatnie oliwą z oliwek – pycha!
zdj: https://web.facebook.com/CudaNaKijuMultitapBar/?fref=ts
TRATTORIA RUCOLA
Najlepsza z najlepszych, zostawiliśmy ją na koniec naszego zestawienia, ale jest zdecydowanie numerem 1. Najprawdziwsza, włoska pizza w Warszawie, prawie 40 rodzajów i niezapomniany smak. Świetna obsługa, jakość produktów i najlepsze połączenia składników sprawiły, że z jednej Trattorie Rucole powstały już trzy w stolicy! Trzy świetne lokale na Kruczej, na Saskiej Kępie i warszawskim Starym Mieście. Koniecznie musicie się tam wybrać i spróbować Neapoletanę, czy pizzę z kilkoma rodzajami serów – Cinque Fromaggi. Wegetarianie także znajdą w Trattorii coś dla siebie w menu znalazło się kilka bezmięsnych pozycji, między innymi Vegetariana z serem kozim, peklowaną czerwoną papryką, marynowanymi karczochami, świeżym szpinakiem, duszonymi pieczarkami, pesto, oliwą czosnkową, i serem Grana Padano. Polecamy!
zdj: http://www.trattoriarucola.pl/menu/3
Submit a Comment