Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

INTO passion | Grudzień 7, 2016

Scroll to top

Top

No Comments

Pizza time – tour po stolicy

Pizza time – tour po stolicy
Kamila Belczyk Panków

Szukając pizzy idealnej odnaleźliśmy kilka miejsc na mapie Warszawie, koło których nie można przejść obojętnie będąc fanem włoskich placków. Szukaliśmy świetnego ciasta, wysokiej jakości składników, a także w niektórych przypadkach innowacji :)

PIZZA BOYZ

Nowość na warszawskim rynku pizzerii, znajdująca się na Solcu malutka restauracja przyciągnęła nas niestandardowymi smakami i innowacją. Czy próbowaliście kiedyś pizzy z mango, granatem i krewetkami lub o smaku zestawu z McDonalda? Pewnie nie, dlatego zachęcamy do spróbowania! Miłośnicy słodkości znajdą także coś dla siebie – pyszny Sluttie Brownie z mlecznej czekolady z Oreo, słynnymi gwiazdeczkami, czy M&M’sami skradnie Wasze serca.

zdj: https://web.facebook.com/Pizzaboyzpl/?fref=ts

LA TOMATINA

Najlepsza włoska kuchnia w Warszawie – oczywiście bardzo subiektywnie. Świetne dania kuchni włoskiej – a pizza wspaniała! Jest dostępna zarówno w lunchu (!), jak i w normalnym menu restauracji. Cieniutkie ciasto, świetnej jakości włoskie produkty, skropiona lekko oliwą smakuje genialnie! Wszyscy kochający ostre smaki zakochają się w Pizza Diavola – jej składniki idealnie się ze sobą komponują i tworzą świetną całość. Na Diavoli znajdziecie włoskie pikantne salami, świeże pomidory, peklowana czerwona papryka, ostre papryczki jalapenos, oliwa chilli, oliwa czos- nkowa, ser parmigiano reggiano.

zdj: https://web.facebook.com/La-Tomatina-178498048891814/?fref=ts

CUDA NA KIJU 

Lokal idealny na spotkanie z przyjaciółmi latem, świetna lokalizacja, spory ogródek z widokiem na Muzeum Narodowe oraz świetna pizza! Tak ten lokal nie tylko słynie z ogromnego wyboru piwa, ale także z rewelacyjnego włoskiego placka. Ciasto jest cieniutkie, a składniki najwyższej jakości, starannie dopasowane. Nam przypadła do gustu margherita ze świeżą bazylią i włoską mozzarellą i polana delikatnie oliwą z oliwek – pycha!

zdj: https://web.facebook.com/CudaNaKijuMultitapBar/?fref=ts

TRATTORIA RUCOLA

Najlepsza z najlepszych, zostawiliśmy ją na koniec naszego zestawienia, ale jest zdecydowanie numerem 1. Najprawdziwsza, włoska pizza w Warszawie, prawie 40 rodzajów i niezapomniany smak. Świetna obsługa, jakość produktów i najlepsze połączenia składników sprawiły, że z jednej Trattorie Rucole powstały już trzy w stolicy! Trzy świetne lokale na Kruczej, na Saskiej Kępie i warszawskim Starym Mieście. Koniecznie musicie się tam wybrać i spróbować Neapoletanę, czy pizzę z kilkoma rodzajami serów – Cinque Fromaggi. Wegetarianie także znajdą w Trattorii coś dla siebie w menu znalazło się kilka bezmięsnych pozycji, między innymi Vegetariana z serem kozim, peklowaną czerwoną papryką, marynowanymi karczochami, świeżym szpinakiem, duszonymi pieczarkami, pesto, oliwą czosnkową, i serem Grana Padano. Polecamy!

zdj: http://www.trattoriarucola.pl/menu/3

FacebookTwitterPinterest

Submit a Comment