STYLISH PAPER wiosna 2022
Ten numer pojawił się z małym opóźnieniem, bo gdy nadeszła wojna, nie miałam serca zajmować się pisaniem o podróżach. Ale nadszedl czas, gdy poczułam potrzebę zrobienia STYLISH’a dla siebie i dla Was, I tak wiosenny numer zabiera nas w podróż – na początek na Ukrainę.
Cześć, nazywam się Paulina. Jeśli masz ochotę być na bieżąco, zapraszam Cię na: FB intopassion, IG intopassion.pl.
Możesz też stać się częścią STYLISH PAPER (Gazety w formacie A3, którą wydaję KLIK po więcej informacji) i intopassion – jeśli MASZ OCHOTĘ OTRZYMAĆ NOWY NUMER STYLISH PAPER, wesprzyj projekt na patronite.pl/intopassion.
Wraz z wybuchem wojny zdałam sobie sprawę, że mimo, że Ukraina jest tak blisko i tyle dobrego o niej słyszałam, nigdy nie znalazłam czasu, by ją zobaczyć. Nie dotarłam do Łwowa, ani do Kijowa, a jedynie na ukraińskie lotnisko w drodze do Bangkoku. Los chciał, że noc spędziłam w jakimś podkijowskim miasteczku, bo samolot był opóźniony. Jak piękna jest Ukraina? Na okładce wiosennego numeru znajdziecie moją rozmowę z Anyą Ozerchuk, fotografką modową z Kijowa, która wraz z nastaniem wojny nie opuściła miasta, a schroniła się w bunkrze, gdzie dokumentowała bową codzienność mieszkańców Kijowa. Jej zdjęcia obiegły cały świat.
Postanowiłam zapytać też podróżniczki: Karolinę (@travelizing) i Zuzę (@nierozpakowani) oraz urodzoną na Ukrainie Anię, założycielkę marki NINIco, o ich wspomnienia z Ukrainy. Oto Kijow, Odessa, Karpaty i jezioro Pisochne widziane ich oczami.
Dokąd uciec, by się zregenerować wiosną? Jakie miejsca polecamy na wiosenny weekend albo dłuższy wypad? Zajrzyjcie koniecznie na strony STYLOWE MIEJSCA.
Lubicie jadać w restauracjach w hotelach, w których się zatrzymujecie? Ja przyznam, że mam różnie – są takie restauracje w hotelach, które uwielbiam, ale są takie, do których zaglądam tylko podczas śniadania. Czy różni się restauracja hotelowa od restauracji w hotelu opowiadają ekspertki od marketingu i sektora HoReCa z ponad 11-letnim doświadczeniem, Agnieszka Borek i Marta Panfil. Dzięki Dziewczynom poznajemy też 2 wyjątkowe koncepty restauracji w hotelach na świecie.
Na rozkładówce prawdziwa uczta kulinarna i podróżnicza. Najpierw zapraszam Was na wywiad z Filipem, Głodnym Świata, a na stronie obok na pierwszy tekst Filipa do STYLISH PAPER Smaki Oaxaki.
Z gorącego Meksyku przenosimy się na wulkaniczne Lanzarote. Wyspa jest zdecydowanie moją ulubioną wśród Wysp Kanaryjskich, a uroku dodaje jej lokalny architekt krajobrazu i artysta nierozerwalnie związany z Lanzarote – Cesar Manrique. Poznajcie nasze ulubione miejsca w subiektywnym mini przewodniku.
Ostatnia część wiosennego wydania to tradycyjnie przegląd polskich marek modowych, beauty oraz design.
Przedstawiam Wam też nowe miejsce, które stworzyłam z koleżanką Sylwią Dębicką – THANK YOU POP UP. który znajdziecie na II piętrze w domu handlowym MYSIA3. W naszym koncepcie znajdziecie polskie marki modowe, niezwykłą ceramikę, ekologiczne kosmetyki i świecę oraz strefę VINTAGE.
Ostatnia strona – już tradycyjnie została przygotowana wraz z domem handlowym MYSIA3. Tym razem zapraszamy Was na wiosenne inspiracje.
Submit a Comment