Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

INTO passion | Grudzień 2, 2016

Scroll to top

Top

No Comments

STYLISHproduct: METAXA

STYLISHproduct: METAXA
Paulina Grabara

Wchodząc w ten tekst potwierdzasz, że masz powyżej 18 lat. Entering this post, you are confirming that your are older than 18 years.


W 1888 roku Spyros Metaxa postawił sobie za cel stworzenie najbardziej wykwintnego i delikatnego trunku pod słońcem. Sekret Metaxy leży w greckiej naturze oraz rękach Mistrza, który

czuwa nad procesem powstawania trunku.

Wyjątkowo dojrzałe winogrona Muscat spotykają się ze śródziemnomorskimi ziołami i kwiatami. Wyselekcjonowane greckie składniki i finalny szlif Mistrza tworzą grecki klasyk, który od

pokoleń pije się nie tylko w greckich w domach, ale też w najbardziej ekskluzywnych barach na świecie.

 

 

Przedstawiamy Wam rodzinę METAXA

 

MIESZAJ!

METAXA 5*

Winne destylaty leżakujące przez minimum 5 lat w dębowych beczkach. W smaku wyczuwalna jest nuta owoców i rodzynek. Ma bursztynowy kolor ze złotym odcieniem.

Grecki charakter podkreśla butelka przywodząca na myśl starożytne kolumny.

Jest idealnym składnikiem „słonecznych” drinków.

 

 

NA LODZIE

METAXA 7*

Najmłodszy jej składnik leżakuje w beczkach dębowych Limousin właśnie 7 lat. Trunek ma ciemnozłoty kolor.

W smaku możemy wyczuć nuty dębu, wanilii i słodkich przypraw.

Świetnie smakuje na lodzie lub sama.

Butelka wzorowana jest na greckich amforach.

 

 

NAJNOWSZE DZIEŁO

METAXA 12*

Najnowsze dzieło charakteryzują destylaty winne dojrzewające w dębowych beczkach przez 12 lat oraz wino Muscat, które pochodzi wyłącznie z wyspy Samos. W bukiecie wyczuwalny jest

aromat suszonych kwiatów i ziół, nuta czekolady, toffi i skórki pomarańczy.

 

 

NAJBARDZIEJ POSZUKIWANA

METAXA Private Reserve

Szlachetny smak z delikatnymi aromatami dębu, orzechów laskowych i owoców kolonialnych powstaje przez 30 lat leżakowania w dębowych beczkach Limousin. Do tej kompozycji wybierane

są najbardziej wyrafinowane w smaku destylaty winne. Każda z karafek, w których butelkowany jest trunek, posiada seryjny numer.

 

 

LIMITOWANA EDYCJA

AEN oznacza po grecku wieczność. Ta limitowana edycja Metaxy została przygotowana specjalnie z okazji 120-lecia marki. Powstaje tylko z destylatów przechowywanych w pierwszej

najstarszej beczce zwanej Spyros przez ponad 80 lat! Kropla tej esencji dodawana jest do każdej beczki, jest ona więc sercem Metaxy.

Powstało tylko 1888 butelek.

 

 

IDEALNE POŁĄCZENIE

METAXA Honey Shot

Łagodność Metaxy została połączona z naturalną słodyczą greckiego miodu – w efekcie otrzymaliśmy napój o smaku nektaru.

Metaxą Honey Shot najlepiej cieszyć się w formie schłodzonego shota.

 

 

Z czym łączyć:

– 5 gwiazdkowa Metaxa idealnie miksuje się z tonikiem lub Cointreau, sokiem z cytryny i sokiem pomarańczowym

– z sokiem z granatów lub limonką, świeżą miętą i wodą gazowaną Metaxa 5 tworzy idealne wakacyjne smaki

– na 7 gwiazdkowa Metaxę „nakładamy” plasterek pomarańczy i kawę espresso zmieszaną z brązowym cukrem

– Metaxa 12 dodaje smaku gorzkiej wódce – nie można zapomnieć o brązowym cukrze i mięcie

 

Podoba nam się:

– butelka, która nawiązuje do greckiej tradycji i architektury

– mieniące się w różnych odcieniach złota barwy trunku

– pielęgnowanie tradycji

– wprowadzanie nowych receptur jak Metaxa Honey

– bliskość natury: winogrona, mieszanka ziół, płatki róż czy też miód – wszystko to dary wypełnionej słońcem greckiej ziemi

 

 

Czytaj także:

Pasja mieszania

Pocałunki i greckie słodkie tajemnice

FacebookTwitterPinterest

Submit a Comment