Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

INTO passion | Grudzień 10, 2016

Scroll to top

Top

No Comments

INTOtaste: Australia – mini Pavlova z czerwonymi porzeczkami

INTOtaste: Australia – mini Pavlova z czerwonymi porzeczkami
intopassion

Mamy już kolejny przepis od Ewy z bloga ciastkazkremem.com – przepis pochodzi z bardzo dalekiego zakątka świata – prosto z Australii. Mini Pavlova z czerwonymi porzeczkami to wyrafinowany deser, idealny na letnie popołudnie. Podajemy Wam sprawdzony przepis – zatem do dzieła!

Australia – mini Pavlova z czerwonymi porzeczkami

 

 

Składniki (na 4 nieduże bezy):

3 białka

150 g drobnego cukru

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka soku z cytryny

Kubek śmietanki 30% + odrobina cukru pudru

Czerwone porzeczki do dekoracji

 

Przepis:

 

Ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dosypujemy cukier. Kiedy białka będą ubite na kremową, błyszczącą masę, dosypujemy mąkę ziemniaczaną, dodajemy sok z cytryny i krótko wszystko razem miksujemy.

Blachę do pieczenia wykładamy papierem, na którym formujemy z masy białkowej cztery blaty bezowe.

Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C, od razu zmniejszamy temperaturę do 150°C i pieczemy bezy 30 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w zamkniętym upieczone blaty. Po kolejnych 30 minutach wyjmujemy blachę i studzimy bezy w temperaturze pokojowej.

Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na gęsta masę, wykładamy ją na zimne bezy i dekorujemy porzeczkami.

Przepis: Ewa, blogerka

http://www.ciastkazkremem.com

FacebookTwitterPinterest

Submit a Comment