Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

INTO passion | Grudzień 9, 2016

Scroll to top

Top

No Comments

INTOtaste: USA: brownie z masłem orzechowym i orzechami pekan

INTOtaste: USA: brownie z masłem orzechowym i orzechami pekan
intopassion

Kolejna odsłona słodkości z bloga ciastkazkremem.com tym razem lecimy za ocean i próbujemy Brownie z masłem orzechowym. Dla fanów domowych wypieków podajemy sprawdzony przepis amerykańskiego deseru.

USA: brownie z masłem orzechowym i orzechami pekan

 

Składniki:

10 dkg masła

1 tabliczka gorzkiej czekolady

3 łyżki kakao

1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

Niecała szklanka cukru (ok. 20 dkg)

3 jajka

Pół szklanki mąki

Szczypta soli

3 łyżki gładkiego masła orzechowego

5 dkg orzechów pekan

Masło i połamaną czekoladę wrzucamy do garnka, mieszamy na małym ogniu do rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier, rozmieszane jajka, kakao, kawę, sól i na koniec mąkę. Mieszamy aż powstanie gęsta masa.

Masę wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (najlepiej kwadrat 20x20cm). Na wierzch wykładamy masło orzechowe i nożem tworzymy nieregularne kształty, na koniec dekorujemy orzechami pekan. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po wystygnięciu kroimy na kwadraty.

Przepis: Ewa, blogerka

http://www.ciastkazkremem.com

FacebookTwitterPinterest

Submit a Comment